8 τρόποι για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας για όλη την ημέρα

επαναφόρτιση με ενέργεια

Η ενέργεια είναι η πιο σημαντική πηγή στη ζωή σας. Εξαρτάται από την ενέργεια της ζωής σου, πόση απόδοση έχεις και τι μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν λοιπόν νιώθετε αδύναμος και τεμπέλης, αφήστε τα όλα στην άκρη προς το παρόν.

Απασχοληθείτε με την αύξηση της απόδοσης, της ενέργειας και της ζωτικότητάς σας.

Ακολουθούν 8 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια γρήγορα.

1. Προσοχή στη διατροφή σας

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρηματίες αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά από τους εργαζόμενους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρηματίες θέτουν μόνιμους στόχους. Έχουν περισσότερη ενέργεια γιατί φορτίζουν με τους στόχους τους. Δεν έχεις χρόνο να είσαι άρρωστος. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που δεν προσέχουν την υγεία τους, τρώνε προϊόντα κακής ποιότητας, γεμίζουν ενέργεια, πίνουν πολλή καφεΐνη, καπνίζουν κ.λπ. Φανταστείτε ότι είστε επαγγελματίας αθλητής και βρίσκεστε στη μέση της προετοιμασίας για έναν σημαντικό διαγωνισμό είστε εσείς. Αρχίστε να βλέπετε το σώμα σας ως ένα δώρο που σας έχει δοθεί για να εκπληρώσετε τις δυνατότητές σας. Κάντε κάτι καλό για το σώμα σας και γεμίστε το με το σωστό φαγητό.

2. Πίνετε πολύ νερό

Το σώμα μας αποτελείται κατά 80% από νερό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα σας χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Για να λειτουργούν σωστά όλα τα όργανα και να χορταίνετε καλά, δεν είναι μόνο απαραίτητο να τρώτε καλό φαγητό, αλλά και να πίνετε αρκετό νερό όλη την ημέρα. Εάν πίνετε πολύ λίγο νερό, η απόδοσή σας θα πέσει και η υγεία σας θα επιδεινωθεί.

3. Ξυπνήστε στις 5 π.μ. κάθε μέρα

Ξυπνήστε στις 5 π.μ. κάθε μέρα. Εάν όλοι κοιμούνται ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο για τον εαυτό σας. Ο χρόνος μπορεί να αφιερωθεί στην προσωπική ανάπτυξη. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε βιβλία, να μάθετε ξένες γλώσσες κ.λπ. Αν σηκωθείτε πριν την ανατολή, γεμίζετε το σώμα σας με πολλή ενέργεια ζωής. Εάν εξακολουθείτε να κοιμάστε μετά την ανατολή του ήλιου, θα αρχίσει να αποστραγγίζει την ενέργειά σας. Πολλοί άνθρωποι που ξυπνούν αργά αισθάνονται κουρασμένοι και κουρασμένοι. Δεν είναι σε φόρμα, μπορεί να έχουν πονοκέφαλο. Το να ξυπνάς στις 5 το πρωί θα είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά τελικά θα το συνηθίσεις.

4. Κάντε γυμναστική

Κάντε γυμναστική κάθε πρωί. Πηγαίνετε για μια βόλτα ή τρέξιμο. Κάντε ντους με αντίθεση. Κάντε ασκήσεις διατάσεων. Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ιδιαίτερο τελετουργικό: π.χ. πηδώντας μπροστά στον καθρέφτη. Παρακολουθήστε κίνητρα βίντεο. Βοηθήστε το σώμα σας να γεμίσει με ενέργεια και θα νιώσετε πιο ξύπνιοι και φρέσκοι.

5. Τρώτε λιγότερο, αλλά πιο συχνά

Για να χορτάσετε ενεργειακά και να μολύνετε τους άλλους με ενέργεια, είναι σημαντικό να τρώτε σωστά. Εάν τρώτε μεγάλες μερίδες χωρισμένες σε δύο ή τρία γεύματα την ημέρα, το σώμα σας θα αντιμετωπίσει την πέψη μετά τα γεύματα. Όλη η ενέργειά σας σπαταλιέται στην πέψη των τροφών και δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να κάνετε σημαντικά πράγματα. Τρώτε λιγότερο, αλλά πιο συχνά. Ποιο είναι το μέγιστο μέγεθος μιας μερίδας; Πανεύκολα. Θα πρέπει να χωράει στα χέρια σας.

6. Χαλαρώστε

Κάντε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ενσωματώστε τις περιόδους ανάπαυσης στην ημέρα σας. Μπορεί να είναι ένα διάλειμμα είκοσι ή τριάντα λεπτών εάν κλειστείτε στο γραφείο σας ή περπατήσετε στο πάρκο, καθίσετε σε ένα παγκάκι, κλείσετε τα μάτια σας και απλώς χαλαρώσετε. Μέσα από τα στοχευμένα διαλείμματα, αποκτάτε τη δύναμη που χρειάζεστε για να παραμείνετε αποτελεσματικοί. Πολλοί λένε ότι δεν έχουν χρόνο να χαλαρώσουν. Δυστυχώς, αυτή είναι μια ασθένεια πολλών αυτοαπασχολούμενων και επιχειρηματιών. Εάν δεν δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του, αργά ή γρήγορα δεν θα συμβαδίσει. Επομένως, φροντίστε να συμπεριλάβετε διαλείμματα ξεκούρασης στην καθημερινότητά σας.

7. Κοιμηθείτε αρκετά

Ο υγιής ύπνος είναι το κλειδί εάν θέλετε να παραμείνετε ενεργητικοί. Μπορείτε να είστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι μόνο επειδή δεν έχετε κοιμηθεί αρκετά. Μπορεί να πιστεύετε ότι η δύναμη της θέλησής σας και η καφεΐνη σας θα χειριστούν τις πέντε ώρες ύπνου της προηγούμενης νύχτας, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά έναν καλό ύπνο. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-8 ώρες το βράδυ, προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα.

Η συχνή αλλαγή της λειτουργίας ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο να διαταραχθούν τα μοτίβα ύπνου.

Προσπαθήστε να ξεκουραστείτε τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Κλείστε όλες τις συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τηλεοράσεις κ.λπ. και διαβάστε ένα βιβλίο ή ακούστε χαλαρωτική μουσική στο κρεβάτι. Σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

8. Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι ένα καταθλιπτικό που σας φέρνει σε κατάσταση υπνηλίας. Μπορεί να νομίζεις ότι πίνεις πέντε μπύρες σε ένα μπαρ με φίλους και παίρνεις αμέσως ενέργεια. Δυστυχώς πρέπει να σε απογοητεύσω – δεν είναι έτσι. Το αλκοόλ σας κουράζει και σας εκνευρίζει, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνετε. Αν σας αρέσει να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια κρασί το βράδυ, προσπαθήστε να το κάνετε τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο. Ναι, το κρασί σε βοηθά να κοιμηθείς, αλλά και ανήσυχο.