11 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μάθετε να ξυπνάτε νωρίς και να ξυπνάτε εύκολα

11 τρόποι που μπορείτε να μάθετε να ξυπνάτε νωρίς και να ξυπνάτε ομαλά

Υπάρχουν πολλοί παρατραβηγμένοι μύθοι στη ζωή που πιστεύουν οι άνθρωποι για να δικαιολογήσουν τη δική τους τεμπελιά. Ένα από αυτά είναι η διαίρεση των ανθρώπων σε κουκουβάγιες και κορυγιές ανάλογα με τις συνήθειες ύπνου τους.

Αλλά καταλάβετε ένα απλό γεγονός, ότι μια κουκουβάγια ακολουθεί έναν νυχτερινό τρόπο ζωής επειδή μπορεί να δει πολύ καλά στο σκοτάδι.

Οι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν και δεν μπορούν να δουν στο σκοτάδι. το σκοτάδι είναι ενεργό μόνο τη νύχτα γιατί κάποια στιγμή δημιουργήθηκε τεχνητό φως. Αν λοιπόν θέλετε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά σας στη ζωή, τότε θα πρέπει να μάθετε να ξυπνάτε νωρίς. Και εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό.

1. Ο γρήγορος τρόπος.

Αν θέλετε να το κάνετε γρήγορα, μην κοιμάστε καθόλου για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα θα πέσεις στο κρεβάτι μόνος σου στις οκτώ το βράδυ και θα ξυπνήσεις αυτόματα νωρίς το πρωί. Το πρόγραμμα ύπνου σας απλά θα προσαρμοστεί στον βιολογικό ρυθμό.

2. Η αργή μέθοδος.

Με αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει απλώς να ξυπνάτε 15 λεπτά νωρίτερα κάθε δεύτερη μέρα. Θα θέλετε να κοιμηθείτε νωρίτερα και ένα μήνα αργότερα θα μπορείτε να σηκώνεστε στις 6 π.μ.

3. Απλώς δοκιμάστε κάτι.

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε μερικά νέα πράγματα όπως να θαυμάσετε την ανατολή του ηλίου, να κάνετε πολλές δουλειές μέχρι τις 8 π.μ., να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας στη σιωπή ενώ όλοι κοιμούνται κ.λπ. Υπάρχουν πολλά ωραία πράγματα που απλά κοιμάστε υπερβολικά όταν σηκώνεστε αργά από το κρεβάτι. Προσπαθήστε να σηκώνεστε στις 6 π.μ. για τουλάχιστον ένα μήνα και δεν θα θέλετε ποτέ να σηκωθείτε ξανά αργότερα.

4. Προγραμματίστε μια ευχάριστη δραστηριότητα για το πρωί.

Ακόμα κι αν κοιμάστε αρκετά, δεν θα θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί όταν σας περιμένει μια δυσάρεστη εργασία. Για το λόγο αυτό, σχεδιάστε μια ευχάριστη εργασία ή κάτι θετικό για την πρωινή σας ώρα για τουλάχιστον ένα μήνα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη συνήθεια να ξυπνάτε νωρίς.

5. Απαλλαγείτε από το ξυπνητήρι, εισαγάγετε έναν καθημερινό ρυθμό.

Το σώμα σας γνωρίζει καλύτερα πότε είναι ώρα να σηκωθείτε. Γι’ αυτό θα πρέπει να ξυπνάτε το πρωί χωρίς το ξυπνητήρι για να μην διακόψετε τον ύπνο σας και τις διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα σας. Το να ξυπνάτε μετά από ένα ξυπνητήρι σημαίνει ότι δεν κοιμάστε αρκετά. Εξαιτίας αυτού, είναι καλύτερα να τηρείτε έναν συγκεκριμένο κιρκάδιο ρυθμό, ώστε να σηκώνεστε όταν το σώμα σας είναι έτοιμο.

6. Ποιοι είναι οι λόγοι για να ξυπνάτε νωρίς;

Ο καλύτερος λόγος για να ξυπνάτε νωρίς είναι οι στόχοι σας που εμπνέουν και δίνουν κίνητρο. Εάν έχετε, τα προβλήματά σας με το να σηκώνεστε θα λύσουν μόνα τους. Αν δεν έχετε, τότε θα σας είναι πολύ δύσκολο να σηκωθείτε νωρίς.

7. Ρυθμίστε τις συνήθειες ύπνου και ύπνου σας.

Η συμπεριφορά σας στην εγρήγορση εξαρτάται με πολλούς τρόπους από το τι φάγατε για δείπνο, πού και πώς κοιμηθήκατε, τι παρακολουθήσατε πριν κοιμηθείτε κ.λπ. ρυθμίστε παράγοντες για να κάνετε τον ύπνο σας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

8. Εισαγάγετε έναν σύντομο ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένας πολύ σύντομος ύπνος 20 έως 30 λεπτών θα σας βοηθήσει να περάσετε τη μέρα χωρίς να αισθάνεστε κουρασμένοι. Θα είναι επίσης πιο εύκολο για σας να σηκωθείτε το πρωί γνωρίζοντας ότι μπορείτε να ξαπλώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν χρειάζεστε κάτι.

9. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό φως και οξυγόνο στην κρεβατοκάμαρα.

Το φως είναι ένα φυσικό σήμα από το σώμα σας ότι είναι ώρα να σηκωθείτε. Ομοίως, το σκοτάδι είναι ένα σημάδι ότι μπορείτε να πάτε για ύπνο. Επομένως, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα φροντίσετε να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερο φως και καθαρός αέρας στην κρεβατοκάμαρά σας όταν ξυπνάτε.

10. Κλείστε τις ενεργειακές σας τρύπες.

Ο ύπνος είναι η μπαταρία του σώματός σας. Όσο λιγότερη ενέργεια ξοδεύετε σε όλα τα είδη των πραγμάτων, τόσο λιγότερος χρόνος χρειάζεται για να κοιμηθείτε αρκετά. Ελέγξτε λοιπόν την υγεία σας και γιατρέψτε όλες τις πληγές, ξεχάστε τις πληροφορίες που επιβαρύνουν άσκοπα τον εγκέφαλό σας και μην κάνετε τίποτα που δεν σας προσθέτει αξία.

11. Εισαγάγετε μια πρωινή τελετουργία.

Πρωινές ασκήσεις, χορός στο αγαπημένο σας τραγούδι, βούρτσισμα των δοντιών σας, ένα ποτήρι νερό, πρωινό κ.λπ. Επαναλάβετε αυτό κάθε μέρα για τουλάχιστον ένα μήνα και δεν θα έχετε άλλα προβλήματα με το ξύπνημα.