10 τροφές που κάνουν το σώμα μας να γερνάει πιο γρήγορα

Τροφές που κάνουν το σώμα μας να γερνάει γρηγορότερα

Έλεγχος τροφής σε ρυτίδες

Αυτό δεν επηρεάζει μόνο το βάρος των ανθρώπων, αλλά αφήνει και άλλα ίχνη στο σώμα. Ορισμένες τροφές κάνουν το σώμα μας να γερνάει πιο γρήγορα. Φυσικά δεν μπορεί να σταματήσει, αλλά μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία και την εμφάνιση. Εδώ λοιπόν θα βρείτε τις 10 τροφές που έχουν αρνητική επίδραση στο δέρμα και το σώμα και επομένως δεν πρέπει (ή μόνο σε μικρό βαθμό) να καταλήξουν στο πιάτο σας.

1. Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι μια από τις πιο βλαβερές τροφές με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στο δέρμα. Με την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης (ή υδατανθράκων, που μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε ζάχαρη), τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται και καταστρέφουν σημαντικές πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για την ελαστικότητα του δέρματος. Δεν είναι πάντα προφανές με την πρώτη ματιά ότι τα τρόφιμα περιέχουν ζάχαρη – επομένως, ρίξτε πάντα μια ματιά στον πίνακα θρεπτικών συστατικών.

2. Γλυκαντικά

Η τεχνητή γλυκύτητα είναι επίσης κακή για τον οργανισμό μας. Οι ουσίες σακχαρίνη και ασπαρτάμη βρίσκονται σε τροφές όπως η πουτίγκα, το παγωτό ή τα αρτοσκευάσματα και πραγματικά αναστατώνουν την πέψη μας. Η υπερκατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα – και αυτός ο τύπος διαβήτη έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διαδικασία γήρανσης του σώματος.

3. Αλκοόλ

Το ίδιο ισχύει για το αλκοόλ όπως και για πολλά άλλα τρόφιμα: η ποσότητα κάνει το δηλητήριο. Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και κάνει το δέρμα να φαίνεται ωχρό. Επιπλέον, οι ρυτίδες είναι πιο ορατές και συχνά εμφανίζονται φλέβες με έκρηξη στην επιφάνεια του δέρματος. Η μόνη εξαίρεση είναι ένα καλής ποιότητας κόκκινο κρασί (με μέτρο, φυσικά!). Αυτό περιέχει ρεσβερατρόλη, η οποία δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες και έτσι προστατεύει το δέρμα.

4. Αλάτι

Το αγαπημένο αλάτι όλων μπορεί επίσης να συμβάλει στην πρόωρη γήρανση του οργανισμού μας. Η υπερβολική ποσότητα αυτού του μπαχαρικού οδηγεί σε μαύρους κύκλους και πρησμένη εμφάνιση.

Το αλάτι διασφαλίζει επίσης ότι το σώμα μας διατηρεί περισσότερο νερό και η αρτηριακή πίεση αυξάνεται.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε εντελώς χωρίς αλάτι – είναι σημαντικό να το εξισορροπήσετε. για τη δημιουργία καλίου. Αυτό μπορεί να βρεθεί σε μπανάνες, γιαούρτι ή αποξηραμένα φρούτα.

5. Γλουτένη

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν δυσανεξία στη γλουτένη και δεν μπορούν να ανεχθούν τροφές που περιέχουν γλουτένη. Η πρωτεΐνη γλουτένης μπορεί να βρεθεί σε όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται από σιτάρι, ξόρκι ή σίκαλη, αλλά χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε έτοιμα γεύματα. Η γλουτένη μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στο λεπτό έντερο και, κατά συνέπεια, σε κοιλιακό άλγος, μετεωρισμό ή διάρροια.

6. Αναψυκτικά

Ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, συχνά πιάνουμε τις ζαχαρωμένες λεμονάδες και τα αναψυκτικά. Αυτά είναι βλαβερά για τον οργανισμό όχι μόνο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη. Η κατανάλωση αναψυκτικών κάνει την αναγέννηση των κυττάρων πιο δύσκολη και μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι με την πάροδο του χρόνου. Το φωσφορικό οξύ, το οποίο βρίσκεται κυρίως σε ποτά που περιέχουν κόλα, έχει επίσης αρνητική επίδραση στο δικό μας. Τα οστά εξασθενούν από την αυξημένη κατανάλωση και, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να συμβεί απώλεια οστικής μάζας.

7. Κορεσμένα λιπαράe

Τα κορεσμένα λιπαρά βρίσκονται κυρίως στο λιπαρό κρέας ή στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά τα λίπη εγκαθίστανται στα αιμοφόρα αγγεία μας και, με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να προκαλέσουν απόφραξη των αρτηριών μας. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να βλάψει την όραση.

8. Το Burnt BBQ

είναι μια δημοφιλής υπαίθρια δραστηριότητα με φίλους, γείτονες ή οικογένεια. Ωστόσο, εάν το κρέας ή τα λαχανικά μείνουν στη φωτιά για πολύ καιρό, συχνά αναπτύσσουν απανθρακωμένη κρούστα. Αυτό περιέχει καρκινογόνες ουσίες που είναι δηλητήριο για τον οργανισμό – επομένως είναι καλύτερα να μην τις φάτε.

9. Καφέ

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν καν να σηκωθούν από το κρεβάτι χωρίς ένα φλιτζάνι το πρωί – αλλά ο καφές επηρεάζει επίσης τον ρυθμό ύπνου. Η καφεΐνη είναι ακόμα στο σώμα ώρες αργότερα και βλάπτει τη διαδικασία ανανέωσης του δέρματος. Αυτό μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι από ό,τι είμαστε πραγματικά πολύ γρήγορα.

10. Γάλα μακράς διαρκείας

Το δημοφιλές γάλα UHT θερμαίνεται πολύ έντονα, γεγονός που οδηγεί σε υπερβολική οξύτητα του οργανισμού εάν καταναλωθεί υπερβολικά. Με μια αλλαγή μεταξύ φρέσκου και μακράς διαρκείας γάλακτος, είστε στην ασφαλή πλευρά εδώ.